Leie, lease eller eie bil?

Lease eller eie bil
Lease eller eie bil

Lease eller eie bil?

En av fordelene ved å leie er at man har en til enhver tid relativt ny bil, med garanti og faste driftsutgifter på bilen hver måned. Hvis man i tillegg velger et bilmerke og en bilforhandler som tilbyr serviceavtaler, vil man unngå ekstra belastning hver gang bilen må på service. Dette kan bakes inn i leie/leasingavtalen. Forutsigbarhet i kostnadene er noe mange setter pris på.

Et annet moment er at når du kjøper en bil og låner penger til dette, så vet du ikke hvor mye du vil få igjen for bilen når du selger den. Når du leier/leaser gjøres det en avtale på forhånd med din bilforhandler om en eksakt pris som bilforhandleren kjøper igjen bilen din for etter f.eks. 3 år. Dette øker den økonomiske tryggheten ved å ha bil og det er dette man da må betale litt ekstra for. Dersom disse tingene ikke er relevant og man velger å kjøpe en bil, kan bilforhandleren din bistå deg i å se på forskjellige alternativ for å få finansiert bilen og gi deg råd om rente og kostnader hos forskjellige finansieringsselskaper.

En av aspektene som også bidrar til at leie/lease er litt mer kostbart enn å kjøpe er f.eks. at du ved leie/leasing må betale moms på både rentene og årsavgiften. Dette slipper du selvsagt ved å kjøpe bilen og ha et ordinært lån.

Så å velge rett bil, til rett pris, med den beste finansieringen som tilfredsstiller akkurat dine behov vil en seriøs og erfaren merkeforhandler kunne hjelpe deg med.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest