Cloud computing (skytjenester) gir nye fordeler

Clouds-300x200-500x300

Hva er det egentlig og hva kan det gi min virksomhet?

Clouds-300x200-500x300Cloud computing betyr at dine programmer og dine data bearbeides og lagres på datamaskiner som nås via internettet. Derav opphavet til ordet “cloud” eller nettskyen.

De fordeler dette gir er at du som bruker kan nå dine data og programmer enten du er på kontoret, hjemme, på hytta eller på reise i inn og utland. Du vil da kunne kommunisere med de andre i bedriften din og få tilgang til brev, regneark, regnskap, fakturering og andre dokumenter eller programmer du måte trenge til en hver tid.

Du trenger heller ikke leie eller ha personer i din bedrift med tung IT kompetanse for å vedlikeholde disse systemene. Dette gjøres av din leverandør av Cloud tjenestene. Du trenger ikke en gang å se dem eller vite hvem de er.

Til sist så er dagens samfunn så teknologisk at de fleste nå har smarttelefoner, lesebrett, datamaskiner og andre enheter som kan benytte seg av data og programmer over internett. Disse vil da kunne nå de samme data, noe som bidrar til at dine medarbeidere blir mere mobil i sin arbeidshverdag. Hvorfor skal en ikke en håndtverker kunne føre timer og fakturere med FakturaNett.no etter at et oppdrag er over hos en kunde i stedet for å vente til han/hun kommer på kontoret? Eller kunne se igjennom og godkjenne et dokument en kollega har skrevet? Dette og mye mere er fordeler såkalt Cloud computing gir.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest